معرفی انواع کانکس

ما در این مقاله به معرفی انواع کانکس می پردازیم . این دسته بندی با توجه به کاربرد و موارد استفاده آنها و محل قرار گیری آنها انجام شده است.
۱- کانکس پلیس : نیروی انتظامی برای استقرار در جادههای بین راهی از کانکس پلیس استفاده میکند. همچنین در محلهای مختلف نیز برای برقراری نظم، از باجه های پلیس استفاده میشود.
کانکس پلیس به دو صورت کلی ثابت و سیار (چرخ دار) ساخته می شود .
۲- کانکس اورژانس : اسکان دادن سریع بیماران و مصدومان یکی از فعالیت های مهمی است که در حوادث جاده ای باید به سرعت انجام شود به خصوص در جاهای صعب العبور و دور افتاده .
کانکس اورژانس که با نام کانکس پزشکی نیز می شناسند ، نوعی از کانکس با امکانات پزشکی است که در حقیقت به صورت یک درمانگاه سیار استفاده می شود.
۳- کانکس اداری : به کانکسی که به منظور ایجاد دفتر کار و … مورد استفاده قرار میگیرد کانکس اداری می گویند.
کانکس های اداری نیز همانند بسیاری دیگر از موارد استفاده کانکس ها می توانند برای استفاده های موقت و یا دائمی انتخاب شوند.
۴- کانکس مسکونی و ویلایی: امروزه بسیار پر کاربرد بوده و در بسیاری از باغ ها و ویلا ها از کانکس های مسکونی و ویلایی استفاده می شود.
حدود ۷۵% ساخت این کانکس ها در کارخانه صورت میگیرد و در نتیجه آلودگی چندانی برای محیط زیست پدید نمیآید و زودتر از آن چه که انتظار میرود ساخته و تحویل داده خواهد شد.
۵- کانکس سرویس بهداشتی : کانکس های سرویس بهداشتی از پر استفاده ترین کانکس ها می باشند و جهت مصارف مختلف اعم از پارک ها، مساجد، کارگاه های ساختمانی، محل های استراحت بین راه شهر ها ، دانشگاه ها ، مدارس و سایت پروژه های صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی، کنار سواحل دریا، معابر عمومی شهری، ساختمان های نیمه کاره و سایر موارد درخواستی مورد استفاده قرار می گیرد.
۶- کانکس رستوران : به کانکس هایی گفته می شود که مخصوص استفاده به عنوان غذاخوری ، رستوران، فست فود و کافی شاپ طراحی شده اند.
کانکس های رستوران با توجه به اینکه نیاز به یک آشپزخانه ی کامل دارند، باید تمام امکانات و وسایل مورد نیاز یک آشپزخانه اعم از کابینت تمام MDF ، سینک و آبچکان، یخچال، گاز و محل طبخ غذا، آبگرمکن، شیر آلات و لوله کشی کامل، سرویس بهداشتی و … را دارا باشند .
۷- کانکس مدرسه : یا کانکس کلاس درس با هدف ایجاد مدارس در نقاط محروم کشور و یا راهکاری برای تشکیل کلاس درس در مناطق عشایری و روستایی تولید میشود.
این کانکس ها با اندازه های مختلف و تعداد کلاس های مختلف میباشند و ساختار دو لایه دارند که در بین این دو لایه از عایق حرارت و صدا استفاده شده است.
۸- کانکس نگهبانی : اتاقکی است که اکثرا برای سازمانها ، ادارات , پادگان ها ، کارخانجات و یا شرکت هایی که نیاز به حفاظت و حراست فیزیکی دارند استفاده می شود تا شخص و یا اشخاصی برای نگهبانی با استقرار در این محل بتوانند بر محیط اطراف مسلط باشند.
در این کیوسک ها بایستی پروژکتوری تعبیه گردد تا محیط اطراف را برای دید نگبهان روشن نماید.
۹- کانکس فروشگاهی : از کانکس های فروشگاهی می توان در مرکز فروش میوه و تره بار ، نمایشگاه ، بازار وقت و … استفاده کرد .
در مدارس نیز می توان از کانکس فروشگاهی به عنوان محلی برای فروش تغذیه ی مناسب برای دانش آموزان استفاده کرد.کانکس های فروشگاهی در بازارچه های موقت به عنوان غرفه ی فروش بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
۱۰- کانکس مطبوعاتی : که به کیوسک روزنامه فروشی معروف است از نمونه کانکس هایی است که در سطح شهر بسیار کاربرد دارد.
۱۱- کانکس کاروان : برای کسانی که قصد مسافرت های متعدد به نقاط گوناگون را دارند و نیاز به محلی برای سکونت و استراحت نیاز دارند، طراحی شده است.
در داخل این کانکس ها محل های مناسبی برای نصب مبلمان و ملزومات یک واحد مسکونی تعبیه شده است و تا مقدار زیاد شبیه به کانکس های مسکونی می باشند با این تفاوت که از نوع کاملا متحرک می باشند.